Hrvatski Engleski
Popis registriranih sredstava za zaštitu bilja na dan 01.10.2022.
Informacije o sredstvima za zaštitu bilja služe isključivo za informativne svrhe. Kod primjene sredstava za zaštitu bilja slijedite upute za uporabu koje se nalaze na ambalaži proizvoda.


Tražilica


 
Naziv sredstva Naziv sredstva
Upišite trgovački naziv sredstva za zaštitu bilja (SZB) i kliknite na gumb 'traži'. Kao rezultat pretrage, na dnu staranice pojavit će se traženo SZB. Klikom na pronađeno SZB dobit će te podatke o tom SZB. Nije potrebno znati točan naziv SZB, polje se automatski popunjava s nazivima SZB koja su registrirana nakon unosa prva dva slova. Ako želite dobiti sva registrirana SZB, nije potrebno ništa unositi, dovoljno je samo kliknuti na gumb 'traži', kao rezultat pretrage pojavit će se sva registrirana SZB kao i ona SZB kojima je istekla/ukinuta registracija, a dopuštena je prodaja i primjena zaliha. Za dobivanje podataka o SZB određene namjene npr. sve insekticide, ili sve fungicide i sl. potrebno je u polju 'namjena sredstva' odabrati s padajućeg izbornika onu namjenu koja vas zanima. Nakon toga kliknite na gumb 'traži'. Kao rezultat pretrage dobit će te sva SZB određene namjene. Isto pravilo vrijedi i za ostala polja po kojima je moguće pretraživati.
Uporaba

Aktivne tvari Aktivne tvari
Ovo polje koristite za dobivanje rezultata o registriranim SZB koja sadrže određenu aktivnu tvar. Nije potrebno znati točan naziv aktivne tvari, polje se automatski popunjava s nazivima aktivnih tvari nakon unosa nekoliko prvih slova. Ovo polje sadrži i one aktivne tvari koje su zabranjene, nisu odobrene ili nisu prisutne u registriranim SZB u RH. Nakon izbora aktivne tvari kliknite na gumb 'traži'. Kao rezultat pretrage pojavit će se registrirana SZB koja sadrže odabranu aktivnu tvar. Ako nema rezultata, to znači da nema niti jedno registrirano SZB koje sadrži odabranu aktivnu tvar.
CAS broj
Mjesto prodaje
Formulacija sredstva
Namjena sredstva
Područje primjene sredstva
Prikaži SZB pogodna za ekološku uporabu Prikaži SZB pogodna za ekološku uporabu
Klikom na ovaj 'check box' te klikom na gumb 'traži' kao rezultat pretrage pojavit će se registrirana SZB koja sadrže aktivne tvari dopuštene za uporabu u ekološkoj proizvodnji bilja sukladno Uredbi (EZ) br. 889/2008. NAPOMENA: Potrebno je obratiti pozornost na dodatna ograničenja koja propisuje ova Uredba.

Pretraga po kulturama na koje se primjenjuju sredstvo
Naziv kulture Naziv kulture
Ovo polje koristite kada želiti dobiti registrirana SZB za primjenu na određenoj kulturi ili objektu. Polje se automatski popunjava s kulturama i objektima nakon unosa nekoliko prvih slova. NAPOMENA: Neke uporabe odobrene su samo za ciljanu primjenu npr. samo za 'uljne buče' dok su neke uporabe odobrene šire na cijelu kulturu ili grupu npr. povrtlarske kulture, tikvenjaće, voćne vrste i sl. uz određena ograničenja na pojedinim vrstama. Zato je kod pretraživanju potrebno uzeti u obzir navedeno.

Pretraga po štetnim organizmima na koje se primjenjuje sredstvo
Naziv štetnog organizma Naziv štetnog organizma
Ovo polje koristite kada želiti dobiti registrirana SZB za suzbijanje ili kontrolu određene bolesti, štetnika korova i sl. u određenoj kulturi ili objektu. Polje se automatski popunjava sa štetnim organizmima nakon unosa nekoliko prvih slova. Štetni organizmi pretražuju se po hrvatskim nazivima. NAPOMENA: Neke uporabe su odobrena za ciljani štetni organizam, a neki za grupu npr. jednogodišnji korovi, kukci koji grizu, kukci koji sišu i sl. Zato je kod pretraživanja potrebno uzeti u obzir navedeno.

Vlasnik registracije
Distributer
Datum registracije Datum registracije
Pretraga po datumu registracije rezultirat će sredstvima koja su registrirana u periodu od datuma kojeg ste upisali do danas.
Datum isteka registracije Datum isteka registracije
Pretraga po datumu isteka registracije rezultirat će sredstvima kojima registracija ističe zaključno sa upisanim datumom. Ukoliko upišete i Datum registracije i Datum isteka registracije pretražuju se sredstva koja su registrirana, i registracija im ističe u zadanom vremenskom periodu.

 


Obavijesti